معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی ضمن تاکید بر نظارت بر فرآیندهای اجرای فعالیتهای حوزه توانبخشی، گفت: نظارت بر نحوه گزارشنویسی مراکز مثبت زندگی، ثبت خدمات در سامانه، نظارت بر مراکز شبانهروزی و جلوگیری از وقوع حوادث و... از جمله مهمترین مسائلی است که باید در راستای توانمندسازی و شفافسازی ارائه خدمات به آن توجه ویژه شود.
حمیدرضا علیزاده رضایی افزود: در این دوره آموزشی، نحوه نگارش گزارش مددکاری مناسب توانبخشی و دستورالعمل کمیتههای توانبخشی مرور شد و در خصوص شیوه نظارت کارشناس مسئول توانبخشی بر مراکز مثبت زندگی بحث و تبادلنظر انجام گرفت.
وی با بیان اینکه لوازم ADL از موثر ترین و برجسته ترین عوامل در بازتوانی افراد دارای معلولیت به شمار میآیند، گفت: استفاده از وسایل کمکی توانبخشی، فرد معلول را قادر میسازد تا با توجه به نیاز ها، محدودیتها و قابلیت های خود در انجام فعالیت های روزمره به استقلال نسبی دست یابد و همگام با سایر افراد جامعه در حوزههای اجتماعی مختلف با کمترین محدودیت تشریک مساعی نماید. درنتیجه کارشناسان و تسهیلگران با شناخت دقیق از لوازم کمک توانبخشی، نوع و شدت معلولیت و شرایط زندگی توانخواه باید نسبت به تهیه یا در اختیار قرار دادن این وسایل تمهیدات لازم را در نظر بگیرند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: در این دوره آموزشی، کارشناسان تخصصی، دستورالعملهای مرتبط با فعالیتهای خود را مرور کرده و اطلاعات مرتبط با شناخت انواع تجهیزات توانبخشی و ارتز وپروتز را در اختیار مدعوین قرار دادند.
وی خاطرنشان کرد: ارائه آموزشهای لازم در راستای بهرهمندی از امکانات سازمانهای بیمه گر برای حمایت از افراد دارای معلولیت و بیماران صعب العلاج و قانون حمایت از این افراد تشریح گردید و وظایف بهزیستی در خصوص آموزش و نظارت بر اجرای قانون در سطح شهرستانها تشریح شد.