مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در این دوره آموزشی، گفت: از طریق این آموزشها میتوان با آموختن تکنیکهای مهم در موقعیتهای بحرانی به افراد در معرض خطر به طور کارآمد کمک کرد. موضوع خودکشی ضربة عمیقی بر پیکر خانواده و جامعه وارد میکند که نیازمند تدوین استراتژی های مؤثر و آگاهی عمومی است.
مسعود فیروزی افزود: صبح شنبه، اولین روز از هفته زمانی که روزنامه پرتیتراژ را مطالعه میکنم، میبینم که در صفحات اولیه بهصورت مفصل با ذکر جزئیات به بیان داستان خودکشی یک نوجوان پرداخته است. درحالیکه نحوه گزارش اخبار مرتبط با موارد خودکشی و اقدام به آن در افزایش موارد خودکشی و سرایت این رفتار تاثیرگذار است و به تصویر کشیدن احساسات خودکشی در رسانهها، میتواند به افزایش خودکشیهای تقلیدی منجر شود. بنابراین نحوه گزارش اخبار مرتبط با موارد خودکشی و اقدام به آن بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به نظریه امیل دورکیم درخصوص مفهوم خودکشی، گفت: دورکیم مفهوم بیسازمانی و از هم گسیختگی اجتماعی را مطرح میکند و استدلال میکند که نرخ خودکشی در جوامعی با پیوندهای اجتماعی ضعیفتر بالاتر است و همچنین باورهای مذهبی، هنجارها و ارزشهای اجتماعی در شکلدهی میزان خودکشی نقش دارند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: بخشی از رسالت کاری ما در بهزیستی پیشگیری و مداخله در خودکشی و اقدام در راستای درمان آسیبدیدگان و افرادی است که در معرض افکار خودکشی قرار دارند و گاها برخی از این افراد در مراکز آسیبها ساماندهی میشوند. بنابراین این دوره های آموزشی باید به صورت متناوب برای همکاران خصوصا افراد شاغل در حوزه آسیبها برگزار شود تا با افزایش آگاهی بتوانیم در این زمینه مداخله موثری داشته باشیم.