مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در این دوره آموزشی ضمن تاکید بر اهمیت آشنایی با مفهوم و مهارت سواد رسانهای و لزوم مدیریت مصرف صحیح رسانهای، گفت: محیط ما بیشتر از حد تصورمان با پیامهای رسانهای اشباع شده است. پیامهایی که هر یک میتوانند به شکلهای مختلفی بر روی ذهن، نگرش، ارزش و باور، رفتار و... تاثیر بگذارند. هرچه درباره نحوه عملکرد رسانه های انبوه و شیوه تأثیرگذاری آنها بیشتر بدانیم، بهتر میتوانیم اثرات پیامهای این رسانهها را کنترل و مدیریت کنیم.
مسعود فیروزی افزود: مارشال مک لوهان به عنوان فردی که نظریه دهکده جهانی را نوآوری و مطرح کرد، معتقد است که در دنیای جدید، رسانه به چیزی فراتر از ابزارهایی بیطرف تبدیل شده است. او در نظریه امتداد بیان میکند که هر وسیله ارتباطی، امتداد یکی از حواس انسانی است. مثلا خط امتداد چشم و راديو امتداد شنوايي است. به طوري که با پيدايي خط، انسان توانست دنياهاي دور دست را ببيند. این نظریه بیانگر گوشه ای از ترکیب پیچیده زندگی انسان در ارتباط با رسانه است .
وی خاطرنشان کرد: آموزش سواد رسانهای ابزاری برای کمک به افراد در تجزیه و تحلیل انتقادی پیامها است. اگر سواد رسانهای نداشته باشیم، قدرت تشخیص واقعیت را نخواهیم داشت. سواد رسانه ای در حوزه اخبار یعنی ابتدا تفکر و تحلیل خبر و جستجو در مورد درستی و نادرستی خبر و سپس انتشار آن.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در انتها افزود: تاریخچه ارتباطات انسانی به سه دوره تقسیم میشود. در ابتدا دوران تسلط سنتها بود و افراد بود. بعد از آن، دوران تسلط انسان بر طبیعت بود و در نهایت دوران سوم، دوران تسلط ابزار ارتباطی بر زندگی انسانها است.