1403/08/22 12:13:48
فعالیت ۵۴ گروه هنری معلولین در استان خراسان رضوی| برگزاری دو جشنواره هنری استانی ویژه افراد دارای معلولیت

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی از برگزاری دو جشنواره استانی تئاتر و موسیقی ویژه افراد دارای معلولیت تا پایان سال جاری خبر داد.


مسعود فیروزی گفت: حضور سه نمایشنامه در بخش‌های خیابانی، صحنه‌ای، کودک و نوجوان در ششمین جشنواره تئاتر منطقه‌ای افراد دارای معلولیت کویر کرمان، راه‌یابی نخبگان هنری استان خراسان رضوی به هفتمین جشنواره رسانه ملی در اصفهان و کسب عناوین برتر این مسابقات، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نمایشگاه‌های هنرهای دستی و تجسمی و دوره‌های آموزش موسیقی در مراکز روزانه و شبانه‌روزی افراد دارای معلولیت و... بخشی از فعالیت‌های بهزیستی خراسان رضوی در حیطه هنردرمانی بوده است.

 

وی افزود: در حال حاضر بیش از 23 گروه نمایشی در زمینه تئاتر و نمایش عروسکی و 31 گروه موسیقی، آواز محلی و سنتی متشکل از افراد دارای معلولیت در استان خراسان رضوی فعالیت می‌کنند. در راستای آماده‌سازی و حضور این افراد در اجتماع با همکاری و تعامل با شهرداری‌ها، حوزه هنری شهرستان‌ها و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌منظور برگزاری تورهای نمایشی افراد دارای معلولیت برای اجرای عموم شهروندان در راستای توانمند سازی، آگاهسازی و فرهنگ سازی جامعه هدف بهزیستی اقداماتی انجام گرفته است .

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: درحال حاضر تمهیدات لازم جهت برگزاری دو جشنواره استانی تئاتر و موسیقی (نواهای محلی خراسان رضوی) ویژه افراد دارای معلولیت با کمک و حمایت نهادهای همکار و خیرین اندیشیده شده است. از ابتدای سال‌جاری استعدادیابی انجام گرفته و افراد دارای معلولیت با هنرهای شاخص شناسایی و به جشنواره های مختلف کشوری معرفی و اعزام گردیده‌اند.

وی با بیان اینکه هنر در تمامی اشکال خود به افراد این امکان را می‌دهد که بدون توجه به محدودیت‌های جسمانی و بدون استفاده از کلام، درونی‌ترین احساسات خود را به نمایش بگذارند، گفت: هنر به عنوان زبانی جهانی، موانع ارتباطی را کاهش می‌دهد و فرصتی برای ابراز وجود فراهم می‌کند. هنر به افراد این امکان را می‌دهد تا دنیای درونی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و احساسات، رؤیاها و نا امیدی‌های خود را به‌طور بصری یا شنیداری به تصویر بکشند. به‌طور مثال، افراد ناشنوا ممکن است از طریق نقاشی یا طراحی به بیان احساسات خود بپردازند، یا افرادی که توانایی حرکت ندارند، از هنر دیجیتال یا موسیقی برای برقراری ارتباط استفاده کنند.

فیروزی افزود: افراد دارای معلولیت با شرکت در فعالیت‌های هنری گروهی، فرصتی برای ارتباط با دیگران و تجربه کار گروهی پیدا می‌کنند. این فعالیت‌ها نه‌تنها حس تنهایی را کاهش می‌دهد، بلکه باعث می‌شود احساس کنند که بخشی از یک جامعه خلاق هستند و توانایی‌هایشان مورد توجه قرار می‌گیرد. فعالیت‌های هنری نه‌تنها به افزایش اعتماد به نفس و کاهش انزوا کمک می‌کند، بلکه فرصتی برای مشارکت در جامعه و نشان دادن توانایی‌های منحصر به فرد، افراد دارای معلولیت را نیز فراهم می‌آورد.

وی در انتها خاطرنشان کرد: باید برای گسترش فرهنگ و هنر و موارد مربوط به آنها که نتیجه‌ای جز شادابی جامعه ندارد، میان افراد دارای معلولیت، کوششی مضاعف کرد تا نتایج آن به این افراد و در نهایت کل جامعه باز گردد.

 

کد خبر 5252
لینک کوتاه

برچسب ها



اخبار مرتبط

نظر شما

تعداد بازدید 34

آخرین فعالیت ها

عکس اصلی

ویژه ها