مسعود فیروزی در نشست هماندیشی با سمنهای فعال در حوزه درمان اعتیاد که به صورت همزمان با سراسر کشور در مشهد برگزار شد، تصریح کرد: سمنها با تعریف امروز، ۵۰ سال است در دنیا و حدود ۱۰ سال است در ایران با نگاه توانمندسازی بهمعنای واقعی فعالیت میکنند.
وی عنوان کرد: چهار رابطه در بین دولتها و سمنها میتواند اتفاق بیفتد که روابط بیگانگی، تقابلی، همافزایی و همکاری است. رابطه همکاری بین سمنها و ارگانها به صورت دوسویه بهترین نوع همکاری در حوزه اعتیاد است.مدیرکل بهزیستی استان عنوان کرد: اعتباراتی که صرف پیشگیری شده نسبتبه اعتباراتی که صرف مدیریت و درمان میشود، آنقدر ناچیز بوده که قابلچشمپوشی است؛ این درحالی است که همیشه تأکید بر پیشگیری شده است.وی افزود: یک نگاه اشتباه وجود دارد که معتاد و خانواده فرد اینگونه فکر میکنند که چون فرد معتاد است، موضوع تمام شده و این طرز فکر باعث میشود اتفاق مثبتی برای فرد بیمار رقم نخورد.
فیروزی تأکید کرد: در سال گذشته در خراسان، با کمک سمنها ۱۲۰۰ مورد معتاد، تحت پوشش مدل مدیریت مورد قرار دادیم و فرد معتاد از تمام جهات و ابعاد پایش شد. از این تعداد، در طول ده ماه پس از ترخیص بیشاز ۶۰ درصد درمان شدند و از این ۱۲۰۰ نفر، ۶۰۰ نفر به خانواده بازپیوند شدند که این عدد بسیار حائز اهمیت است. حدود ۵۰ درصد اینها شغل مؤثر و پایدار داشتند و دوباره به کار برگشتند. امسال هم این موضوع مدیریت مورد را به عنوان کار موفق در پیش داریم.
مدیرکل بهزیستی استان افزود: حدود سه دهه قبل، حضرت آقا نگاهها را به سمت تهاجم فرهنگی بردند و مطرح کردند. ما باید بپذیریم که در صحنه جنگی واقعی قرار گرفتهایم که جنسش فرهنگی است. آسیبدیدههای اجتماعی زخمیان این جنگ هستند. ما و سایر متولیان درقبال اینها مسئولیت داریم.