محسن مروی افزود: سازمان بهزیستی در راستای پیشگیری از مشکلات بینایی نسبت به اجرای برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم از سال 75 تاکنون اقدام نموده است که با توجه به اصل عدالت اجتماعی برنامه مذکور در کلیه مناطق شهری و روستایی و عشایرنشین در پایگاههای ثابت و سیار تحت نظارت بهزیستی اجرا میگردد. خانوادههای دارای کودک ۳ تا ۶ سال میتوانند با در دست داشتن مدارک شناسایی کودک به پایگاههای غربالگری تحت نظارت بهزیستی جهت غربال بینایی کودکان خود مراجعه نمایند.
وی تاکید کرد: تنبلی چشم از جمله بیماریهای بینایی است که از کودکی امکان ابتلا به آن وجود دارد. اما آنچه که مهم است، داشتن آگاهی از آن و معاینات دقیق و منظم در کودکی برای تشخیص زودهنگام و درمان سریعتر آن است.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در بیشتر موارد ظاهر چشم تنبل کاملا طبیعی است و هیچ نشانهای از بیماری در آن دیده نمیشود. به همین دلیل پدر و مادر و اطرافیان متوجه خطر مهمی که بینایی کودک را تهدید میکند، نیستند. لذا تنها راه پیشگیری از " تنبلی چشم " تشخیص بهموقع عوامل ایجادکننده آن است و از آنجا که بسیاری از این عوامل برای خانوادهها ناشناخته است. درنتیجه ضروری است چشم همه کودکان 3تا6 سال، حداقل 3 بار تا سن قبل از دبستان غربالگری شود. این اختلال هرچه دیرتر تشخیص داده شود، درمان دشوارتر میشود و میزان بهبودی کمتر خواهد بود به طوری که اگر درمان از سنین 7تا 10 سالگی آغاز شود، دید کامل نخواهد شد و اثری در بهبود دید چشم ندارد.
وی ادامه داد: تنبلی چشم یکی از شایعترین علل کاهش دید قابل پیشگیری در دهه اول زندگی است. در صورت عدم درمان اثرات کمی دید آن تا آخر عمر برای بیمار باقی خواهد ماند. نابینایی و اختلال بینایی یکی از مسائل بهداشت عمومی در سراسر جهان است. اختلالات بینایی علاوه بر این که کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهند؛ یکی از عوامل محدود کننده فعالیت روزمره، انزوا، حوادث و اختلالات روانی به ویژه افسردگی میباشند.