اسماعیل رحمانی افزود: احیای حقوق عامه، یکی از وظایفی است که قانون بر عهده ما گذاشته و قوهقضائیه نسبت به حقوق جمعی مردم متولی است. این یعنی تمامی افراد جامعه حتی فرد معتاد یا بزهکار و...نیز دارای حقوقی هستند.
وی ادامه داد: نگرشهای متفاوتی درخصوص افراد دارای اعتیاد در جامعه وجود دارد. برخی راهکارهای قضایی، برخوردهای قهری و در نظر گرفتن احکام سنگین و... را در این خصوص به مثابه عاملی برای کنترل و کاهش این آسیب میدانند. اما میتوان از منظر دیگری نیز به این موضوع نگریست. فرد دارای اعتیاد نیز یک انسان و اشرف مخلوقات است و دارای کرامت ذاتی است. این نگاهی است که قرآن و آموزههای دینی ما بر آن تاکید میکند و نگاه آن سرشار از عطوفت است. هیچکس نباید نسبت به فردی که میتواند اصلاح شود و به جامعه برگردد، ناامید شود و نگاه منفی داشته باشد.
معاون دادستان و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۹ مشهد افزود: ما در دادسرای انقلاب در خدمت انسانهایی هستیم که بنا به دلایلی به ورطه سقوط افتادهاند، مطمئنا حاکمیت نمیتواند به تنهایی نسبت به نجات این افراد کمک کند و باید از مردمی که وجدان و احساس مسئولیت بالایی دارند و به دنبال دستگیری از دیگران هستند نیز کمک بگیرد.
وی افزود: اشتغالزایی،یکی از راههای قطع زنجیره بازگشت افراد بهبود یافته از اعتیاد به پاتوقها و عود مجدد اعتیاد است. بههمین منظور در هر کمپ ترک اعتیاد یک مرکز جهت حرفهآموزی و اشتغالزایی ایجاد شده است یا درصورت استخدام و بهکارگیری افراد بهبودیافته از اعتیاد، تسهیلاتی به کارفرمایان تعلق خواهد گرفت.