1403/08/07 13:21:57
آیا کودکانی که مورد غفلت قرار میگیرند، از سوی اورژانس اجتماعی حمایت می‌شوند ؟

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی، گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته کودک آزاری از نوع غفلت و مسامحه بیشترین فراوانی را در بین سایر موارد کودک آزاری داشته و آمار ۵۰ درصدی از تماس‌های خط تلفن ١۲۳ را به خود اختصاص می‌دهد.


حمیده محدث افزود: کودکانی که مورد غفلت از سوی سرپرستان یا مراقبین خود قرار می‌گیرند در دسته کودکان آزار دیده قرار گرفته و از حمایت های اورژانس اجتماعی بهره‌مند خواهند شد.

وی در پاسخ به پرسش‌هایی از قبیل اینکه آیا کودک بازمانده از تحصیل یا کودکی که دچار سوء تغذیه شده، مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: در واقع کلیه این موارد در دسته کودک آزاری از نوع غفلت و مسامحه قرار می‌گیرند. مسامحه عموماً قصور و ناتواني والدين يا سرپرستان قانوني كودك در تأمين نيازهاي اساسي وي و فراهم آوردن سطح مناسبي از مراقبت در راستاي رفاه و بهزيستي كودك تلقي ميشود. غفلت به منزله رابطه اندك والدين با كودك است كه به اهمال در تغذيه، سلامت، پوشاك، نظافت، تربيت، مراقبت پزشكي، حمايت و حتی ابراز عشق و علاقه مربوط می‌شود.

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی افزود: بر اساس جدیدترین تعریفی که سازمان بهداشت جهانی از کودک آزاری ارائه داده است؛ هر گونه بدرفتاری فیزیکی، عاطفی، سوءاستفاده جنسی، غفلت یا رفتار همراه با بی‌توجهی، استثمار تجاری یا سایر انواع استثمار که منجر به آسیب واقعی یا احتمالی به سلامت، بقا، رشد یا کرامت کودک شود را در بر می‌گیرد.

وی افزود: علل مختلفی در زمینه بروز کودک آزاری از نوع غفلت و مسامحه مطرح می‌باشد که از منظر آسیب شناختی دو علت اعتیاد و طلاق والدین از فراوانی بیشتری برخوردار است. به نظر میرسد کودکانی که در این دو نوع خانواده رشد می‌کنند بیشتر مورد غفلت و مسامحه قرار می‌گیرند . این مساله زمانی اهمیت بیشتری می‌یابد که کودک نیز توسط مراقبین یا والدین خود درگیر اعتیاد می‌گردد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی درخصوص مداخلات اورژانس اجتماعی برای کودکانی که مورد غفلت و مسامحه قرار می‌گیرند، گفت: در اینگونه موارد اورژانس اجتماعی مداخلات گسترده‌ای در زمینه درمان و حمایت از کودکان انجام می‌دهد و با ارجاع والدین معتاد به مراکز درمانی، کودک را پس از درمان به خانواده بازمی‌گرداند. زمانی که خانواده حاضر به همکاری نبوده یا درمان اعتیاد میسر نباشد کودک به یکی از مراکز حمایتی و خانه‌های فرزندان ارجاع می‌شود. سایر موارد کودک آزاری از نوع غفلت و مسامحه، حمایت‌های روانی - اجتماعی سرپایی را طلبیده و الزاما جداسازی کودک از خانواده مورد تایید و نظر اورژانس اجتماعی نمی‌باشد. تنها در مواردی که کودک در معرض خطر شدید و قریب الوقوع بوده و احتمال آسیب شدید جسمی و یا روانی وجود داشته باشد ، جداسازی انجام می‌گیرد.

وی افزود:کودکان با سابقه غفلت در معرض خطر مشکلات دلبستگی قرار دارند. این کودکان دچار دلبستگی ناایمن هستند. این کودکان دلبستگی سالمی به مراقبان خود ندارند و به همین دلیل از دیگران کنارهگیری و اجتناب میکنند. اختلالات دلبستگی این کودکان منجر به مشکلات ارتباطی بعدی میشود .

.

کد خبر 5175
لینک کوتاه

برچسب ها



اخبار مرتبط

نظر شما

تعداد بازدید 35

آخرین فعالیت ها

عکس اصلی

ویژه ها